Ett par händer redovisar en ritning för två personer som skymtas i bakgrunden.

Våra rådgivare 2022

Oavsett vilket projekt du planerar vet vi att det finns många faktorer att ta i beaktande. Hem & Villamässan erbjuder besökarna gratis och personlig rådgivning inom en mängd olika områden som bland annat bygga nytt, tillbyggnad, el, VVS, bad/kök, bygg, trädgård vintertid och solceller samt energifrågor. Få svar på dina frågor och diskutera dina alternativ med våra rådgivare.

Rådgivare inom

BYGGA NYTT & RENOVERA

Bygg

HORNBACH
På plats under Hem & Villamässan har du möjlighet att få kostnadsfri rådgivning gällande dina bygg- och renoveringsprojekt av HORNBACHs projektrådgivare. Har du inte tid att genomföra ditt projekt eller är osäker på hur du ska gå tillväga? HORNBACHs kunniga projektrådgivare finns på plats för att hjälpa dig!

Bygga nytt/Tillbyggnad

BYGGINGENJÖRSBYRÅN
Byggingenjörsbyrån erbjuder rådgivning inom arkitektur och konstruktion för att prata om ditt byggprojekt. Konsultationstiderna bokas i förväg men du kan även besöka vår monter för rådgivning. Vi hjälper dig med hela byggprocessen, från idé till slutbesiktning.

Förboka tid här

Elinstallation

MATTZ BIRATH
Mattz har 34 års erfarenhet i elbranschen och har arbetat som ledande montör, arbetsledare och projektledare. Driver sedan 2015 företaget Hyr en timme som vunnit utmärkelsen årets elföretag 2018, 2019, 2020 och 2021. Mattz erbjuder rådgivning gällande el frågor i hemmet, säkrare installationer, lagar och regler och hur man bör tänka om val av auktoriserad elinstallatör.

VVS

TOBIAS GARDEBRINK
Tobias har 30 års erfarenhet av VVS-tjänster mot konsument och är medlem i Säker Vatten och Installatörsföretagen. Finns på plats under Hem & Villamässan och hjälper och svarar på frågor rörande VVS.

Kök och Bad

MATHIAS ERIKSSON
Mathias har erfarenhet inom fastighetsautomation, styr & regler samt ventilation. Han är särskilt utbildad på Byggkeramikrådet inom säkert vatten, med fokus på besiktning av badrum, kök och VVS installationer. Mathias hjälper dig med frågor som gäller kök & badrum.

Rådgivare inom

ENERGI

Energi och klimat

ENERGI- OCH KLIMATRÅDGIVNINGEN
Energi-och klimatrådgivning är en kostnadsfri service som hjälper dig att bli mer energismart och minska din energianvändning. Rådgivarna hjälper dig med frågor om uppvärmning, energieffektivisering, transporter, energikostnader och mycket mer.

Solenergi

SVENSK SOLENERGI
Elkraftförsörjning från solceller har flera användningsområden. Solceller används för energisystem i mindre skala, exempelvis för enskilda hushåll, men också för storskaliga installationer. Svensk Solenergi hjälper dig och kan svara på vad du behöver tänka på när du ska installera solceller för att minska din energikostnad och din miljöpåverkan.

Rådgivare inom

TRÄDGÅRD

Trädgård

LINDA SCHILÉN
Linda är känd trädgårdsmästare från TV4, hon finns på plats för att ge gratis rådgivning för dig som har frågor om tex. en grönare trädgård vintertid eller för dig som är intresserad av odling vintertid eller som funderar på att skaffa ett växthus som fungerar vintertid.