Ett par händer redovisar en ritning för två personer som skymtas i bakgrunden.

Våra rådgivare 2022

Oavsett vilket projekt du planerar vet vi att det finns många faktorer att ta i beaktande. Hem & Villamässan erbjuder besökarna gratis och personlig rådgivning inom en mängd olika områden som bland annat bygga nytt, tillbyggnad, el, VVS, bad/kök, bygg, trädgård vintertid och solceller samt energifrågor. Få svar på dina frågor och diskutera dina alternativ med våra rådgivare.

Rådgivare inom

BYGGA NYTT & RENOVERA

Bygg

HORNBACH
På plats under Hem & Villamässan fanns möjligheten till kostnadsfri rådgivning gällande bygg- och renoveringsprojekt av HORNBACHs projektrådgivare.

Bygga nytt/Tillbyggnad

BYGGINGENJÖRSBYRÅN
Byggingenjörsbyrån erbjöd rådgivning inom arkitektur och konstruktion för att prata om ditt byggprojekt. Här kunde du få hjälp med hela byggprocessen, från idé till slutbesiktning.

Elinstallation

MATTZ BIRATH
Mattz har 34 års erfarenhet i elbranschen och har arbetat som ledande montör, arbetsledare och projektledare. Driver sedan 2015 företaget Hyr en timme som vunnit utmärkelsen årets elföretag 2018, 2019, 2020 och 2021. Mattz erbjöd rådgivning gällande elfrågor i hemmet, säkrare installationer, lagar och regler och hur man bör tänka om val av auktoriserad elinstallatör.

VVS

TOBIAS GARDEBRINK
Tobias har 30 års erfarenhet av VVS-tjänster mot konsument och är medlem i Säker Vatten och Installatörsföretagen. Tobias fanns på plats under Hem & Villamässan och svarade på frågor rörande VVS.

Kök och Bad

MATHIAS ERIKSSON
Mathias har erfarenhet inom fastighetsautomation, styr & regler samt ventilation. Han är särskilt utbildad på Byggkeramikrådet inom säkert vatten, med fokus på besiktning av badrum, kök och VVS installationer. Mathias fanns på plats och svarade på frågor som om kök & badrum.

Rådgivare inom

ENERGI

Energi och klimat

ENERGI- OCH KLIMATRÅDGIVNINGEN
Energi-och klimatrådgivning är en kostnadsfri service som hjälper dig att bli mer energismart och minska din energianvändning. Rådgivarna erbjöd hjälp och svar på frågor om uppvärmning, energieffektivisering, transporter, energikostnader och mycket mer.

Solenergi

SVENSK SOLENERGI
Elkraftförsörjning från solceller har flera användningsområden. Solceller används för energisystem i mindre skala, exempelvis för enskilda hushåll, men också för storskaliga installationer. Svensk Solenergi fanns på plats och svarade på vad du behöver tänka på när du ska installera solceller och minska din energikostnad och miljöpåverkan.

Rådgivare inom

TRÄDGÅRD

Trädgård

LINDA SCHILÉN
Linda är känd trädgårdsmästare från TV4, och fanns på plats för att ge gratis rådgivning för alla som hade frågor om tex. en grönare trädgård vintertid, som är intresserad av odling vintertid eller som funderar på att skaffa ett växthus som fungerar vintertid.