Rådgivning.

Tobias Gardebrink, rådgivare inom VVS-installation

Namn: Tobias Gardebrink
Ålder:
48 år

Hur ser din bakgrund ut inom VVS-arbete?
- Jag har arbetat med VVS-installationer sedan 1994 då jag tog examen. Mitt företag (Provvs.se) startade jag 1998 och har sedan dess drivits av att arbeta med kunder och kollegor som vill skapa bra resultat och som uppskattar kvalitet.

Kan du berätta lite mer om ditt företag?
- Idag är vi 8 stycken i vårt lag som i huvudsak arbetar med privatpersoner som kunder. Stort fokus ligger på kundnöjdhet, det ger oss återkommande och nya kunder. Våra omdömen vittnar om det. Min tro är att varje kund behöver bli hörd, förstådd och informerad för att känna sig trygg med att vi är rätt för arbetet. Därför tar vi tid på oss att sätta oss in i arbetet innan det ska utföras. Även om många av våra uppdrag är återkommande så är det viktigt med genomgång.

Vidare arbetar vi mestadels efter fasta priser som vi avtalar innan start. Jag vet att det ofta uppstår missförstånd mellan kund och entreprenör vad gäller debitering i löpande projekt, så det vill vi undvika genom detta arbetssätt. Detta ger en trygghet för beställaren som vet vad som kommer ingå, vad det kommer kosta och när det kommer vara klart. Förutom att låta oss utföra uppdraget som är överenskommet så kan de koncentrera sig på annat och vinna även den tiden tillbaka. 

Vad är det bästa med rådgivningsområdet på Hem & Villamässan?
- Min åsikt är att besökaren får en unik möjlighet att fråga oss som är branschkunniga, har arbetat ute på fältet under många år och framförallt är opartiska, om sina byggprojekt. På så sätt kan de få den "krassa sanningen" om det nu skulle vara fallet, eller så kan vi hjälpa till med konsultation när det gäller varianter på lösningar som besökaren funderat på.

Fördelen med att vi varit yrkesverksamma under många år är att vi samlat på oss mängder med exempel på "do's and dont's". Det kan hjälpa den som frågar att undvika fallgropar tidigt och ge dem en knuff i rätt riktning eller kanske en raketstart i projektet rent av. 

Hur ska man göra? Vart ska jag handla? Ska jag satsa på kvalitet? Vad är rätt och fel? Svaren på dem frågorna gör ju att man kommer vidare i arbetet.

Du hittar Tobias vid monter A11:40.

Tobias Gardebrink.
Köp biljetter