Rådgivning.

Mathias Eriksson, rådgivare inom besiktning, upphandling av byggtjänster, badrum, VVS, stambyten och fuktskador

Namn: Mathias Eriksson
Ålder: 
46 år

Mathias började sin yrkesbana som VVS-konsult på 90-talet och arbetar idag bland annat som besiktningsman med fokus på VVS-installationer och våtutrymmen. Han jobbar även med försäkringsskador, fuktutredningar och entreprenadtvister.

Kan du berätta lite mer om din yrkesbakgrund?
- Jag har följt släktens fotspår och är tredje generationens konsult inom bygg- och fastighet. På vägen har jag hunnit med att jobba både praktiskt orienterat inom bygg och montage, som projektör, projektledare och nu i huvudsak som besiktningsman och tekniskt sakkunnig i tvister. 

Varför tycker du att man bör besöka Hem & Villamässan?
- I synnerhet för husägare är det en utmärkt plats att hämta inspiration för både underhåll och utveckling av sitt boende. Intressanta och aktuella föreläsningar på scen, en hel avdelning inom just nu högaktuella solcellsområdet, mycket nytt inom energibesparing och uppkopplade hem för att nämna några spännande inslag. Den som inte har några klara idéer innan kommer definitivt fånga upp ämnen att jobba vidare med på hemmaplan. 

Vad är det bästa med rådgivningsområdet?
- Att vara konsument med begränsade tekniska kunskaper inom bygg och fastighet är utlämnande, och verkligheten visar att det lite för ofta inte blir så som man tänkt sig. El, VVS och våtutrymmen är sådana delar i bostaden som är särskilt utsatta, både vad gäller byggfel och skador. 

På rådgivningstorget finns möjligheten att skaffa sig bättre kunskaper från oberoende och erfarna rådgivare inom olika fackområden och därigenom stå starkare i planeringen och genomförandet av byggprojektet.

Du hittar Mathias vid monter A11:40.

Mathias Eriksson
Köp biljetter