Rådgivning.

Byggingenjörsbyrån, rådgivare inom bygg

Vi har fått en pratstund med Byggingenjörsbyråns Markus Olsson.

Kan du berätta lite om Byggingenjörsbyrån?
- Byggingenjörsbyrån hjälper privatpersoner och företag med hela byggprocessen, från idé till slutbesiktning, och har alla relevanta kompetenser inhouse. Vi kan också hjälpa till med mer specifika delar av ett projekt där stöd och råd behövs, så som arkitektritningar, förslagshandlingar, bygglovshandlingar, konstruktionsberäkningar, konstruktionsritningar, upphandling, förfrågningsunderlag,  kontrollansvar och besiktningar. Vi är experter på arkitektur och byggprojektering och hjälper till att förvalta projekt hela vägen oavsett om man vill bygga om, bygga till eller bygga nytt.

Behov av att bygga om? Bygga om handlar om att göra om och att göra rätt. Förbättra, förändra och förnya. Byggingenjörsbyrån har stor erfarenhet inom ombyggnation. Inget är för stort eller litet!
Behov av att bygga till? Bygga till handlar om att skapa nya ytor och nya möjligheter. Att bygga till kan förvandla koja till slott.
Behov av att bygga nytt? Vi kan starta från ett tomt blad, en skiss och forma drömhuset. Vi kan hjälpa till att skapa ett drömboende.

Vad kan man förvänta sig från Byggingenjörsbyråns rådgivning på Hem & Villamässan?
- På Hem & Villamässan kan man träffa arkitekt, byggprojektör, byggnadsingenjör, byggnadskonstruktör, kontrollansvarig och besiktningsman för att få svar på sina frågor och funderingar kring ny-, till- och ombyggnation. Det kan handla om allt ifrån hur du hittar den optimala lösningen vid en till- och ombyggnation (utformning, grundläggning, kombinationen av befintlig hus och tillbyggnation, ljusinsläpp etc), hur du kan omvandla dina drömmar och idéer till att kunna bygga drömhuset eller hur du hittar den bästa utformningen av ett attefallshus för t.ex. uthyrning.

Det kan också handla om hur du ska tolka detaljplanen som styr hur tomten får bebyggas, vad du ska tänka på om du vill ändra i en byggnads konstruktion, om taket håller för att installera solceller, vilket ansvar du som byggherre (dvs du som låter bygga) har, vad du ska göra om något går fel under byggtiden, vilken hjälp du kan få av en oberoende besiktningsman när det kommer till byggnationer, vilket stöd du får av en kontrollansvarig och vid vilken typ av byggnationer en kontrollansvarig behövs.

Vi kan även besvara frågor kring vilka handlingar du behöver för att ansöka om bygglov eller skicka in en bygganmälan samt skillnaden mellan bygglov respektive bygganmälan och när de olika varianterna behövs, samt hjälpa dig att tolka plan- och bygglagens krav på byggnationer. Vad bör man tänka på vid valet av entreprenör/upphandling, vilka kontraktsformer finns och vad passar bäst? Hur söker man och vad man ska tänka på vid strandskyddsdispens? Vad får man göra själv och vad måste någon annan göra?

Varför bör man besöka Hem & Villamässan?
- Vi skulle nog säga att det inte finns något annat forum i Sverige där man som privatperson kan få så gedigen och samlad information, inspiration, stöd och råd kring att bygg om, till eller nytt. Här får man svar på sina frågor eller hjälp att komma vidare med sina byggnationsplaner. Här kan man förverkliga en idé eller dröm kring sitt boende.

 

Förbokning av rådgivning
Under mässan kan du komma till vår monter och prata med vår personal men du kan även boka en 20 minuter lång sittning med arkitekt eller konstruktör (endast ärenden gällande småhus) för att garantera tid för rådgivning.

Byggingenjörsbyrån
Köp biljetter