Man pekar på solceller på ett tak.
Köp biljetter

Solcellsskolan

Svenskarnas inställning till solenergi är mer positiv än någonsin och 8 av 10 är enligt undersökningar intresserade av att ha solceller på taket. Samtidigt vet vi att det är en både stor och dyr investering, att alternativen är många och att frågorna kan hamna på hög.

- När kan man egentligen räkna hem sin investering?

- Hur garanteras bra kvalitet och installationer?

- Behöver taket underhållas?

- Är solceller väderberoende? Funkar de verkligen i Sverige året runt?

- Värdet på huset ökar i snitt med 14% - stämmer det?

- Hur vet man att produkterna inte börjar brinna?


Det här är bara ett fåtal av alla frågor och funderingar som kan uppstå när det handlar om solceller. Därför har Hem & Villamässan i samarbete med branschföreningen Svensk Solenergi och några av Sveriges främsta aktörer inom solenergi skapat Solcellsskolan. Med syftet att förmedla information och kunskap till dig som är intresserad av solceller, oavsett om du redan har bestämt dig eller har börjat fundera samma dag, kan du känna dig trygg i din utgångsposition. Solcellsskolan finns på plats under alla dagar på Hem & Villamässan, i form av både scenföreläsningar och oberoende, personliga rådgivningar. Dessutom är det helt kostnadsfritt.

Vill du att dina frågor och funderingar tas upp och besvaras under Solcellsskolans föreläsningar? Skicka in dina frågor till oss inför Hem & Villamässan så samlar vi ihop de mest ställda och lyfter dem på Energiscenen!